Bibelstafet 2017

Fire kirker i indre København markerer Reformationsjubilæet med en 5 dages non-stop Bibelstafet.

Fra søndag den 10. september kl. 13 til torsdag den 14. september kl. 16.30 i hhv. Skt. Petri Kirke, Trinitatis Kirke, Helligåndskirken og Vor Frue Kirke.

For Martin Luther var det afgørende at give alle kristne mulighed for at lytte til Guds ord og læse i Bibelen på sit modersmål. Det var en revolutionerende tankegang i begyndelsen af 1500-tallet, hvor kun de lærde kunne læse i Vulgata, Bibelen på latin, og det var de kirkelige dekreter, som dikterede, hvad der var sand tro og kristendom. Nu skulle enhver kunne høre og læse og selv forholde sig til Guds ord. Det krævede, at Bibelen blev oversat til folkesprogene. Luther oversatte således selv Bibelen til mundret tysk, ligesom den første danske Bibel, Chr. den 3.s Bibel, kunne læses fra 1550. Omvendt krævede det også uddannelse af menigmand, så enhver kunne tilegne sig evangeliet på egen hånd. I dag er der ikke meget, der hindrer os i at læse i Bibelen? Alligevel er det de færreste, som lytter til eller læser længere passager i den bibelske fortælling.

I anledning af reformationsjubilæet vil vi derfor give mulighed for i løbet af 5 døgn at stifte bekendtskab med og lytte til hele den bibelske fortælling fra skabelse til fuldendelse. Vi sidder ikke med hver vores Bibel, men hører Bibelen blive læst op i fire kirker i det indre København. Alle får mulighed for at være med - som oplæser eller som tilhører.

Bibelstafet indledes med en gudstjeneste i Skt. Petri kirke søndag den 10. september kl. 11 og afsluttes også i Skt. Petri torsdag den 14. september kl. ca. 16.

I Helligaandskirken læser vi tirsdag den 12. september fra kl. 9 til onsdag den 13. september kl. 09.00. Tiden er inddelt i 30 minutters intervaller og den bibeltekst der læses i Helligaandskirken er fra Jobs bog, Salmernes Bog, Prædikernes bog, Esajas' Bog, Jeremias’ Bog og Ezekiels Bog. Kirken vil være åben for alle i hele perioden, så man er også velkommen som menighed.

Alle kan melde sig som oplæsere, og man kan evt. læse teksten på andet end dansk, hvis det er relevant. Man kan melde sig hos Peter Krogull (hauptpastor@sankt-petri.dk) i Skt. Petri Kirke, Louise Skovbæch (LS@rundetaarn.dk) i Trinitatis Kirke, Amanda Appel (amanda@helligaandskirken.dk) og Leif G. Christensen (leif@helligaandskirken.dk) i Helligaandskirken og Susanne Torgard i Vor Frue Kirke (susanne@domkirken.dk).

Programmet for læsningerne vil løbende blive opdateret her på siden. Du kan også følge med på Facebooksiden Bibelstafet

Download folder om Bibelstafet 2017 - KLIK HER

Læseplan

Skt. Petri Kirke: Søn. d. 10.9. kl. 13.00 til man. d. 11.9. kl. 9.00

Trinitatis Kirke: Man. d. 11.9. kl. 9.00 til Tir. d. 12.9. kl. 9.00

Helligaandskirken: Tir. d. 12.9. kl. 9.00 til ons. d. 13.9. kl. 9.00

Vor Frue Kirke: Ons. d. 13.9. kl. 9.00 til tor. d. 14.9. kl. 7.30

Sankt Petri Kirke: Tor. d. 14.9. kl. 7.30 - 16.30

Derefter afslutningsfest i Urtegården i Sankt Petri Kirke for alle.