Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

HELLIGAANDSKIRKENS VINTERFESTIVAL 2023 - KOMPONISTPORTRÆT AF FLEMMING FRIIS

FEB
02

HELLIGAANDSKIRKENS VINTERFESTIVAL 2023 - KOMPONISTPORTRÆT AF FLEMMING FRIIS


Dato Torsdag d. 2. februar 2023, Kl. 19:00 til kl. 20:00
Sted Helligaandskirken, Niels Hemmingsensgade 5, 1153 København K
Medvirkende
Helligaandskirkens Kirkekor, dirigent · Ruben Munk, Tobias Fenløv · recitation, organist · Flemming Friis
Pris
Gratis adgang
HELLIGAANDSKIRKENS VINTERFESTIVAL 2023 - KOMPONISTPORTRÆT AF FLEMMING FRIIS

Den danske komponist Flemming Friis er som komponist og musiker altid gået sine egne veje. Som ung fik han privatundervisning i klaver, orgel, musikteori og instrumentation, men forblev autodidakt som komponist. Han har igennem årene været særdeles produktiv og har komponeret en lang række værker af høj kvalitet til glæde for både kollegaer og koncertpublikum. Værkerne har været spillet hyppigt i Danmark og lejlighedsvis også i Sverige, England, Tyskland, Frankrig, Estland, USA, Island og Japan.  Det er derfor oplagt og fuldt fortjent, at han nu bliver portrætteret med en egen koncert i festivalen. 

Flemming Friis har skrevet orkesterværker, kammermusik og orgelværker samt en række værker for kor, sangsolister og instrumenter der akkompagneres af orgel. Programmet til denne koncert indeholder både musik for orgel solo, recitation og orgel og kor, blandt andet uropførelsen af værket ”Dies palmarum”, komponeret i 2022. 

Flemming Friis medvirker selv som orgelsolist. Desuden medvirker Tobias Fensløv som recitator og Helligaandskirkens Kor med dirigent Ruben Munk.