Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Torsdag d. 25. november 2021, Kl. 19:30 til kl. 21:30
Christian IV´s Vokalensemble. Dirigent · Ruben Munk
Katolsk polyfoni og protestantiske adventshymner

Christian IV´s Vokalensemble fejrer med denne koncert to store komponister.  2021 er det svimlende 500 år siden den franske komponist Josquin Desprez (1440-1521) døde, og ligeledes 400 år siden tyske Michael Praetorius (1571-1621) gik bort. Den ene, en musikalsk superstjerne i den katolske kirke, der har haft stor betydning for den efterfølgende musikhistorie og lovprist af selveste Martin Luther for sin udtryksfulde musik. Den anden udvikler og skaber af den nye protestantiske kirkemusik, hvor den enkle koral eller salme blev løftet op og udsmykket, f.eks. i venetiansk dobbeltkor-stil.

Koncertens hovedværk er Desprez’s store messe Missa Pange Lingua fra 1515. Den er baseret på en smuk og gådefulde melodi der tilskrives munken Thomas Aquinas, der levede i 1200-tallet. De latinske messeled bliver igennem koncerten afbrudt af forskellige advents og julehymner af Preatorius. Praetorius bruger de på den tid nye salmer som Martin Luther indførte med reformationen. Blandt andet hans egen smukke melodi Es ist ein ros entsprungen.

Gratis adgang.