Du kan gøre en forskel for flygtningebørn i Libanon

Årets JULEINDSAMLING 2017 går til en lille lægeklinik og flygtningeskole i det nordlige LIBANON for uregistrerede flygtningebørn fra Syrien.

 

Lægeklinikken ligger i byen Minyara 10 km fra den syriske grænse og hjælper syriske flygtningebørn og lokale ældre fattige, der er uden mulighed for offentligt sygesikring. Der er seks til otte frivillige læger og tandlæger tilknyttet klinikken, og det er vores venner i den kristne protestantiske kirke i byen, som er de dagligt ansvarlige.

 

Kirken i Minyara kører dagligt ud til områdets teltlejre for at hente børnene ind til skolen, som er oprettet i nærheden af kirken i tre gamle lastbilgarager. Her får børnene mad, personlig pleje/tøj og dagligt fire timers undervisning. Flygtningeskolen kan rumme 65 børn.

Kirken besøgte Helligaandskirken i maj 2016, og i september havde vi selv mulighed for at se deres allernyeste tiltag - nemlig en flygtningeskole med plads til 65 børn.

 

Helligaandskirken har det sidste år indsamlet ca. 39.000 kr. til både lægeklinik og flygtningeskole, som har gjort en stor forskel for arbejdet i Minyara. Det seneste beløb havde vi selv mulighed for at overbringe ved besøget i september. Og vi fortsætter naturligvis med at støtte, så længe krigen raser.

 

Tak til alle kirkegængere for jeres støtte til klinikken og skolen gennem de sidste år. Med forholdsvis få penge kan vi sammen nå mange nødstedte tæt på deres hjemland og dog så langt væk fra krigen, så de kan overleve.

 

Støt også gerne på MobilePay 26 22 39 43 "LIBANON". Kontakt kirkekontoret, hvis du helst benytter anden bankoverførsel. 

 

// Menighedsrådets støttegruppe

 

Se billederne fra vores besøg i Minyara, Libanon

Du kan benytte MobilePay til at støtte vores indsamlingsprojekter. Skriv i beskedfeltet, hvad du ønsker at støtte.