Dåb og navngivning

Inden 6 måneder fra fødslen skal barnet have et navn. Navn kan fås på to måder, ved navngivelse eller i forbindelse med dåb. Navnet skal bestå af et eller flere fornavne, eventuelt et eller flere mellemnavne og som efternavn enten faderens eller moderens efternavn.

Dåb

I dåben bliver barnet velsignet og får Guds løfte om, at han altid vil følge det som sit eget barn med sin kærlighed og velsignelse. I kristendommen er dåben det ritual, hvormed en person bliver en del af den kristne kirke. Ønsker du dit barn døbt, skal du kontakte kirkekontoret enten på tlf. 33 15 41 44 eller sende en mail: Klik her for at sende en sikkermail til kirkekontoret

Derpå aftales en samtale om dåben med præsten. Dåben kan finde sted i Helligaandskirken, hvis man bor i sognet eller har en særlig tilknytning til kirken. Ud over barnets kommende navn skal vi have navn og adresse på 2-5 faddere - en gudfar eller en gudmor er også fadder.

Navngivelse

Navngivelse foregår via Borger.dk , hvor der skal indgives en digital anmeldelse.

Navneændring

Ønsker du at ændre fornavn, mellemnavn eller efternavn skal dette ske via Borger.dk . Der pålægges et gebyr for gennemførelse af de fleste navneændringer. Gebyret er i 2016 på 510 kr.

For information in English about registration and naming of baby, click here